Tatrák z Na Kopci pěkně podomácku

Tatrák z Na Kopci pěkně podomácku

Restauraci Na Kopci možná znáte, možná ne. Každopádně na Cenichu na ní najdete recenzi a po jejím přečtení už budete jistojistě vědět, že hlavním tahákem tohohole prapodivně zapadlého a podle mě nevyváženého podniku je tatarák. Mají ho tam úplně jiný, než servírují ve Smíchově oblíbeném Slavoji, nebo než na který jste běžně zvyklí, každopádně hodně dobrý. Podávaný je s hranolkami (podle mě zbytečnost) a ne úplně za hubičku. My si povíme, jak si ho vykouzlit doma a popřípadě ještě trochu vylepšit.

Základem téhle dobroty ze syrového hovězího jsou dvě překvapení. Za prvé budeme tatarák míchat bez vajíčka! a za druhé do něho přijde mimo klasiky taky parmezán. S receptem se nebudu zas tak moc zdržovat, základem mně byl blog Kačky, kde recept najdete krasopisně vepsán. Já jen dodám, že jsem na rozdíl od ní solil, kapari bylo víc než v receptu, okurky jsem použil podomácku naložené (s chilli) a ještě jsem přidal malou pokrájenou pálivou papričku.

Tahle forma tataráku mně nešla dohromady s topinkami na sádle, s nimi preferuji klasiku, ale na grilu jsem k tomu na sucho (jen potřít olivovým olejem) opekl bílou Polku od Paula a celé to doladil lahví IBYho z Baryku (Big Blend 2013).

About Chairle

Na začátku byla láska k jídlu a nedostatek informací o místech, kde se k tomu dobrému dostat. Na konci mnoho míst a špatná pamět. Proto jsem založil Cenich.cz