(Klo) Zajímavá kouřová sauna v Estonsku a vůbec tipy na estonské sauny.. asi by stálo za to věnovat tomuto tématu trochu pozornosti.
(Klo) Mobilní dům se saunou ukryt v srdci šumavské krajiny: na břehu lomu, daleko od civilizace. Druhé takové by se mělo otvírat někde na Moravě: tak schválně kdo vyzkouší.
(Klo) Doporučený skiservis od kluků z Horské. Pouští se do oprav lyží, dokáže rozlepit slepené a obráceně za peníz velmi rozumný. Nezkoušel jsem osobně, ale rozhodně bych tomu dal šanci.
(Klo) Bistro kde byste meli sehnat dobre plnene bagety do ruky i k posezeni. Vyzkousejte
(Klo) Dobré veganské bistro na Korunní. Sympatický majitel, zajímavá cenová politika, kdy platíte za talíř a osobu (hlavní jídlo tuším 139 Kč) a nandejte si co sníte. Ideální na rychlý a dobrý oběd.
(Klo) Vypadá to zajímavě na cestu a spaní s bydlíkem. Koupání, farma a asi i něco k snědku.
(Klo) Vypadá to jako hodně zajímavý tip.. nebyl jsem, takže nevím ani přesné místo. Ale rozhodně se chystám vyzkoušet.
(Klo) Bohužel jsem neměl čas projít, ale tuším, že to bude výborný výlet. Neměl by zabrat víc než pár hodin, nebude náročný a na konci bude kde přespat. A možná i kde se vykoupat.
(Klo) Prý zajímavá restaurace nedaleko hradu se zahrádkou, kde se dá najíst za stále rozumné peníze. Na třicetiminutový oběd to asi není.. ale na hezkou večeři by to mělo být ideální. Zvlášť pokud máte cestu okolo. Vyzkoušejte a dejte vědět.
(Mesi) Parádní termální lázně s poloslanou vedou, kde je většinou potřeba si rezervovat místo týden dopředu, nebo to zkusit jako já večer.
(Klo) Krásné boční údolí v Montafonu nabízí desítky parádních tůr: od jednoduchých po přechody do Davosu nebo na Silvrettu.
(Klo) Podle Czech Please místo, kam by mělo stát za to se na burger zastavit. Podle 17kového Brewsta’s Burgers ale nic, co by se byť jen objevilo v žebříčku. Tak a teď babo raď. Kdo to vyzkouší?
(Chairle) Prý dobré na lasagne. Mají klasiku, kousky s chilli i veganské (však jak ty mohou chybět…)
(Klo) Nebyl jsem, slyšel jsem, mělo by se vyzkoušet: https://www.facebook.com/bistrobar.paprika/
(Klo) Úžasná chalupa v trase hlavní vycházkové cesty na Sněžku. Mimo sauny s možností koupání v Úpě tu také skvěle vaří, výborně nalévají a vůbec to po pěším nebo skialpovém výletu je jedno z nejhezčích míst Krkonoš.
(Klo) Legendární sauna v Táboře na Lužnici. Koupání pod jezem, otevírací doba: sporadická :)
(Klo)Daleko na nehostinném severu, v místech, kde slunce občas nezapadá a občas nevychází, jeden stupeň za severním polárním kruhem, leží nevelká lyžařská oblast nabízející všem lyžařům i nelyžařům zcela nevšední zážitek: sauna – lanovku.
(Petr) Kombinace srubu, jezera a sauny vypadá zajímavě. Pokun navíc holdujete rybaření, asi to tu pro vás nebude mít chybu!
(Petr) Dřevěná sauna pro cca 4 lidi na elektrická kamínka je putovním projektem, který úspěšně fungoval celou zimní sezónu 2014 na Suchdole. Nyní plní svou misi již delší dobu na zahradě KC Klubovna.
(Pavel) Sauna, bitop a Praha.. i takové poklady jsme našli. Tahle je v Radotíně, má kontrolovanou kvalitu vody (jako by na tom záleželo) a moc lidí o ní neví ;)
(Klo) Je to v Hradci Králové, jde o sen dvou kamarádek, je tam teplo, dá se koupat v Labi a celkově to vypadá více než famózně. Ještě jsme neměli tu čest – ovšem tohle místo naší návštěvě neodolá nadlouho.
(Chairle) Tři malebné chaloupky, sauna na jezeře a krásná oblast podšumaví. Zní to jako tip na parádní výlet. Vyzkoušejte a dejte vědět.
(Klo) Výlet, který by možná byl i na dlouhé rozepisování, ale nejlepší bude, když místo prozkoumáte sami. Jen napovím. Klausův důl najdete nad Jánskými Lázněmi v Krkonoších.
(Klo) Na tenhle tip mě přivedl seriál Hospody se nevzdáme na Aktuálně.. nečetl jsem z něj ještě nic, kromě tohoto dílu. Ale kdo budete mít cestu kolem, proč se nezastavit a nedat vědět, jak to U Kopů vypadá.
(Klo) Jedno z mála míst co znám, které jde (vedle Čestru) v Praze doporučit na steaky. Nebyl jsem tam drahno let, tak recenzi doplním až se zase zastavím.
(Klo) Velmi dobrý podnik specializující se na burgery, žebra a vůbec takový ten styl americké kuchyně. Najdete ho úplně v centru, kousek od „Fügnerky“ a bonusem – nebo skoro i samostatným důvodem k návštěvě – jsou pivní speciály na čepu. Naposledy třeba (v poměu cena / výkon) perfektní IPA od Albrechta z Frýdlantu.
Vrchlabí. Dneska se tam ale hrozně ráda vracím a pokaždé klasicky řeším, kde se najíst. Vždycky to bejvávala Botta a restaurace La Petite hned přes ulici, která spadala pod stejné majitele. Z druhé jmenované se teď stala Farma a může za to vrchlabská kuchařská star Lukáš Čížek, který má mimojiné pod taktovkou i restauraci Fusion o pár dveří vedle.
Tip na krkonošskou saunu na Jeleních loukách. Veřejná, schovaná pěkně u lesa. Po výletu po hřebenech by měla být tou správnou volbou. Jak si povede v konkurenci sauny v Boudě Pod Sněžkou, jenž nabízí i ochlazování v Úpě, to nevíme. Ale kdo vyzkoušíte, dejte vědět.
Velká saunovací paráda v Dúbravici na středním Slovensku. Špendlík, který se doufám v sekci tipů neohřeje dlouho a brzy se dočká plnohodnotné recenze.
Určitě zajímavá sauna vzniklá z počinu skautů. Je inspiorvaná nedalekou saunou Kunstdorf v Dúbravici u Banskej Bystrice.
(Chairle) Hodně sympaticky vyhlížející hospůdka, co je otevřená až se podojí. Našel jsem o ní zmínku v souvislosti s nezavedením EET. Ale to není hlavní důvod, proč mě láká. Vypadá zkrátka skvěle..
Jídelna, kvůli které do těchto končin Prahy nepojedete, ale když budete mít cestu okolo, je zajímavé se tam zajít podívat.
Na domovský podnik Kamily Rundusové jsme nějaký ten pátek čekali. Dočkali jsme se v Praze na Černém mostě a pokud máte rádi (nejen) vietnamskou kuchyni, určitě vyrazte. Na street food bistro v OC je to hodně dobr
Gelmerbahn je označována provozovatelem jako nejstrmější lanová dráha v Evropě.
(Klo) Po dvou letech čekání konečně další imerzivní divadelní představení v Praze. Skupina okolo Lukaše Brychty dala do kupy svůj další počin a zdá se, že to bude stát za to. Recenze jsou skvělé a tři hodiny v opuštěném domě: to zní jako výzva.
(Chairle) V patnáctkové edici Brewsta’s Burgers se tahle burgrárna umístila na druhém místě, přičemž první je stánek berounského BlackDogu na SMíchovské náplavce
(Klo) Chlebíčkárna kterou znám zatím jen z doslechu a ochutnal jsem pár jejich kusů různě po kavárnách. S trochou štěstí na jejich díla můžete narazit třeba v Kavárně co hledá jméno. Garantuju, že nebudete litovat.
Kousek Berlína najdete i v Praze. Leží kousek od Anděla a pokud o něm nevíte, budete ho chvilku hledat. Leč pátrání se vyplatí.
(Klo) Káva od Doubleshotu, filtry samozřejmostí, dobré dezerty a ještě příběh kina, které se povedlo zachránit od zkázy.
(Chairle) Velká neznámá pod Ještědem. Dostal jsem tip a nevím o tom vůbec nic jiného. Průzkum nutný a to jak kavárny, tak kávy. Praží si vlastní, takže kdo ochutnal, ať se zmíní.
(Klo) Zajímavý návrch a tip pro všechny, co by chtěli na chvilku utéct od pracovního stresu a chaosu. Do kostela ve Stocích občas hledají dobrovolníky, kteří pobudou, pohlídají a provedou. Myslím velmi zajímavá nabídka. Však posuďte sami.
(Chairle) TOhle je zatím jen tip, nebyl jsem. Ale chalupa vypadá jako sen: na samotě, v krásném místě a sauna s koupáním k tomu. Na podzim, kdy už je pořasí na saunování to musí být na kolo ideál. A v zimě na běžky…
(Klo) Při výletu do Českého lesa zastávka, kterou byste si neměl nechat ujít. Opuštěná nádrž uprostřed lesů kousek nad Bělou nad Radbůzou. Všude okolo kopce, vy sami na travnatém břehu, čistá voda. I přespat by se dalo.. Více zde: http://www.swimplaces.com/smolov-152
(Klo) Zatím jen tip od Kamury z facebooku. Špendlíky v Olomouci se pomalu scházejí, takže to vidím na brzkou degustační expedici.
(Chairle) Minikemp a grilované hermelíny na Vltavě. V kempu jsme nikdy nespali, ale proč se zde rozhodně vyplatí přibrzdit je nabídka sýrů na grilu. Hermelíny tu dělají pálivé (cibule, slanina, feferonky), sladké (brusinky), italské či jaké s bazalkou atp. Opravdu pochoutka, za mě asi nejlepší, co jsem kdy měl. Otestováno v roce 2008 a znovu potvrzeno o 8 let později. Zveřejněno: 25. července 2016
(Chairle) Pokud máte rádi speciály od Matušky a chcete si je užít za neuvěřitelně nízký peníz, existuje jediné řešení. Hospůdka na hřišti přímo v domovině pivovaru v Broumech. Posezení s pohledem na Nou Camp a výborné pitivo je kombinace, po které budete rádi, když dojedete na vlak do Berouna.
(Chairle) Cestou za Matuškou do Broum, nebo nedaleko nižborské Zastávky se můžete zastavit na perfektní koupání v rybníku nad Novým Jáchymovem. Čistá voda, nikde ani noha, stín od stromů podél břehu a příjemný vstup až k hladině. Prý je nadaleko i nějaký bufet.. nezkoušel jsem. Třeba tajný tip, ale raději bych vyčkal a zajel na pivo třeba na hřiště.
(Chairle) Koule na pět způsobů. No řekněte, nezní to báječně? Servírují prý hovězí, hovězí s čedarem, pikantní hovězí, vepřové s chorizem a vegetariánské. Čase prý přibudou i koule jehněčí a kachní! Pěkně do papíru a s dřevěnou vidličkou na jednou použití. Nebyl jsem, ale chválí Kačka Žvýkačka na svém facebooku, tak by to mělo být v pořádku. Vyzkoušejte. Recenze na Euro: http://www.euro.cz/light/bistro-brixton-balls-koule-s-koulema-1297085 Zveřejněno: 19. července 2016
Caffetteria del Corso není přímo podnikem, kvůli kterému byste na západní italské pobřeží měli zamířit. Ale pokud se třeba vydáte na Elbu a zbude vám během čekání na trajekt trochu času, rozhodně sem zamiřte. Proč?
Tuhle kavárno/resstauraci jsme objevili při toulkách San Gimignanem, ale nebudu říkat že to bylo úplně náhodou. Pomohl Foursquare, kde má hodnocení 8,6/10 a za sebe říkám, že by to klidně mohlo být i víc.
(Clowczech) Patrně nejlepší zmrzlinárna v Česku. Protože si zaslouží delší hodnocení, rozepíšu se o ní podrobněji někdy příště. Teď bych to musel moc odfláknout. Bude to brzy, slibuji. Zatím jen špendlík, který tu rozhodně nesmí chybět.
Sergio se stal mezi lety 2007 a 2009 dvakrát zmrzlinářským mistrem světa a nutno dát těm, kdo o tom rozhodovali za pravdu, že jeho gelato má něco do sebe. Všude vám doporučí jeho vyhlášenou příchuť malinovou s rozmarýnem, kterou jsem zkusil a jako: „špatná teda nejni!“ Ostatně stejně jako snad 50 dalších z nichž můžete vybírat.
Je tomu už pár let, co jsme sem zavítali, takže recenze nebude ani vyčerpávající, ani možná zcela přesná. Pamatuju si gril se zajímavým udělátkem v podobě fénu (nebo horkovzdučné pistole) na takovém rameni, která rozdmýchala oheň během páru vteřin. A pak docela zajímavé maso a tuším domácí limo.
Restaurace, která si žije na vysoké noze. Žižkovská věž je totiž největší devizou tohohle podniku.
(Klo) Nová scéna Národního divadla je podle mého názoru jednou z nejošklivějších pražských staveb. Psal bych vůbec nejošklivější, kdyby před nedávnem na Vinohradech nevyrostl Crystal Prague. Pokud chcete mít jistotu, že dům v žádném případě nezahlédnete – vlezte si přímo do něj. Překvapivě v něm najdete docela zajímavou kavárnu.
Jednoduše zařízený apartmán v Längenfeldu nedaleko Söldenu. Žádný luxus, ale perfektní poměr ceny a kvality – navíc tip na ubytování s kuchyní, což není v Rakousku úplná samozřejmost.
(Chairle) Nečekáte to. Když náhodou zastavíte, chrástští prominou, v neznámé vísce ve Východních Čechách, tak nějak nepočítáte s tím, že si zde dáte obstojné cappuccino, velmi dobré dezerty a ještě posedíte v prostorách se kterými si někdo dal setsakramentskou práci.
(Chairle) Další z tipů, přiznám se naslepo vykopírovaný z Pivníků. Ale jelikož je Třebonický pivovárek mezi jejich top hospodami a popis zní více než příjemně (včetně toho, že „opivení cyklisté mohou ze zdejší hospůdky odjet směr metro Stodůlky po polní cestě, kde jim nehrozí mastná pokuta“ mě nutí ho sem do tipů zařadit. Brzy se postarám o jeho přesun mezi poctivě zrecenzované podniky.
(Chairle) Nebyl jsem, ale už ze jména majitele (Paul Day – Sansho a The Real Meat Society) vyplívá, že nemá cenu si lámat hlavu s tím, zda půjde o kvalitní podnik. Navíc mnoho jsem i zaslechl od dalších čmuchalů a rozhodně to nebylo nic negativního. Zajděte a dejte vědět.
(Klo) Pohoří nebo přesněji vrchovina Chřiby mě vyrazila dech. Tolikrát jsem po té točivé silnici z Uherského Hradiště do Brna jel a říkal si, že zde by to za zastávku a alespoň krátký cyklovýlet stálo – až se konečně podařilo a já se nestačil divit jaký že krásný kout tu Morava skrývá.
(Klo) Budete-li, unaveni po sérii vysilujících degustací hledat restauraci, kde na kvalitu moravského vína naváží stejnou mincí mistři kuchařského umění, neváhejte a vyrazte. La Brusle prošla prověrkou nespočtu návštěv v průběhu dvou let a pokaždé obstála se ctí.
(Klo) Apartmány pár kilometrů od mého lyžařského objevu sezony 2014/15 areálu Monterosa Ski. Malá i velká studia obsahují vše, co se na horách povětšinou tak špatně rezervuje. Tedy v první řadě kuchyň. Jinak účelově vybaveno, žádný super-komfort, ale zase za cenu cca 30 EUR pro dvě osoby je to tip jako hrom! Neváhejte rezervujte. Dobře to šlo přes Booking.com.
(Klo) Krumlovské ubytování vyznačující se hlavně tím, že do pokojů je přístup přímo z jednoho z nejlepších českých barů Apotheky. Výhled z jedné strany do ulic Krumlova, z druhé na zámeské nádvoří. Pokoje obří, cena platitelná a opět zdůrazňuji: přímo z baru.
(Klo) Vila na ostrově o které jsem poprvé slyšel v roce 2014, kdy zde soubor Tygr v tísni hrál Golema. Bohužel, dovnitř jsem se nedostal ale od té doby vedu v patrnosti a pro rok 2015 je snad dokonce i zrekonstruováno a jede se dle klasického programu. V objektu je bar, poloha i atmosféra už z venku famózní. Nemohu se dočkat, až vilu prozkoumám i zevnitř. Mimochodem, kdyby chtěl někdo v Praze vystavět cokoliv podobného tomuto: http://www.sleepnomore.com, vila by třeba v menším byla ideální. A á první, kdo by stál ve frontě na premiéru.
(Klo) Při pohledu do mapy jasná záležitost během cyklo-průjezdu Prokopským údolím. Recenze bude co nevidět, moc dlouho to na mém výletním listu nenavštívené nevydrží.
(Klo) Restaurace, kavárna která by měla stát za návštěvu. V kuchyni pan domácí, mladý muž co sbíral zkušenosti v Londýně (Angler, L’Autre Pied). A u trouby prý s deserty kouzlí jeho manželka či přítelkyně. Sezonní pokrmy na krátkém jídelním lístku a za rozumné peníze. To by měla být story tohoto podniku.
(Klo) Knížky, povětšinou anglické, káva a moc málo češtiny. Kavárna, do které se chodí utéci od našeho jazyka. Ale vyzkoušejte, pokud angličtinu můžete. Nebudete litovat.
(Klo) Další z tipů „by word of mouth“ od muže kterému můžeme věřit. Alespoň do té doby, než se někdo z nás nepřesvědčí o opaku. Pivo z Únětic, dle fotek docela fajnový podnik na pár minut relaxace.
(Klo) Vodičkovou jezdím často, vedle v Centru FotoŠkoda také nejsem nováčkem. Ale že tu tenhle kultivovaný kus přírody mezi tramvajovým pásem a Františkánskou zahradou je jsem objevil až po více než roce od otevření. Na lístku Chemex v malém i velkém provedení, káva z La Boheme a zahrádka až zázračná. Vyplatí se zastavit a prolétnout pár stránek v kindlu.
(Klo) Podnik, který se k nám na Čenich dostal ze Storyous a jejich výběru nejlepších pražských zahrádek. Opět jen tip, kde by to mohlo stát za to. Dle fotek je minimálně venkovní část podniku doslova famózní.
(Klo) Podnik, který se k nám na Čenich dostal ze Storyous a jejich výběru nejlepších pražských zahrádek. Opět jen tip, kde by to mohlo stát za to. Dle fotek je minimálně venkovní část podniku doslova famózní.
(Klo) Mladý pan majitel se prý vrátil z kavárnování v Londýně a rozhodl se tu založit něco v podobném duchu. Minimalistický design, kolo opřené v rohu, předzahrádka. A na baru vystavené kávy. Standardně prý káva z tuším budapešťské pražírny jejíž jméno jsem právě zapomněl. Ale skoro vždy i mnoho dalších. Povětšinou nechybí berlínský The Barn a mnohé další, menší i větší ostrovní. Umí tu i takové vylomeniny, jako espresso s tonicem (mimochodem dost podařené) nebo ledové Cold Brew o němž si můžete víc přečíst u Cuketky.
(Klo) Malý podnik, kde se jeho majitelky evidentně snaží. Jde jim to dobře s dezerty, s dobrotami jako quiche, s polévkou. O trošku hůře se zmrzlinou i když i na tu se sem zajít vyplatí. A pak káva.. a to bych nechal bez komentáře.
(Klo) Nemají web, facebook, pořádně nejde zjistit adresu, ale se zmrzlinou jim to prý vážně jde. Zatavte se a dejte vědět.
(Klo) Mainstream. Ano, na tuhle zmrzlinárnu mě přivedl článek na iDnesu a zaujalo, že dělají zmrzlinu makovou nebo vepřo-knedlo-zelo. Opět: nebyl jsem a plánuji to.
(Klo) Na rohu ulic Heřmanova a Kamenická. Prý pan majitel z Itálie a prý to stojí za vyzkoušení. Opět jen tip, tentokráte od známého v nejlepších letech. Tak schválně, jak se tipy prostřední generace budou zamlouvat nám mladým. :)
(Klo) V téhle zmrzlinárně jsem na kopečku už byl a pamatuji si, že byl dobrý. Ale že by až zase tak..? Každopádně na netu se můžete dočíst o jejich zmrzlině jen samé pochvalné věci – takže rozhodně vyzkoušejte. A dejte vědět.
(Klo) Dle mnohých vůbec nejlepší zmrzlinová záležitost v Česku. Musím vyzkoušet. Pokud jste už měli tu čest, podělte se o zkušenosti. Tady info, kde jejich zmrzku koupíte v Praze: http://www.zmrzlina-2ad.cz/news/nasi-zmrzlinu-najdete-take-v-/
(Klo) Možná vůbec nejlepší zmrzlina v Praze. Prověřené a stojí za návštěvu. Jedna ze dvou poboček. Druhou najdete pod Můstkem.
(Klo) Na téhle adrese už pěkných pár let zmrzlinu prodávají, ale někde jsem se dočetl, že se snad měl obchod proměnit na zmrzlinárnu jinačí. Vyzkoušejte a dejte vědět.
(Vachi) Parádní záležitost na obědy v centru Prahy. Pro pracující: oběd se dá zvládnout za 30 minut komplet (od příchodu po zaplacení). Na první pohled jednoduchá, ale vždycky něčím ozvláštěná jísla. Často sezonní věci, se spoustou vhodné zeleniny (a teď nemám na mysli rajčata) – rukolu a polníček jsem rozhodně v pražských obědových věcech neregistroval moc často. Důkaz kvality: První podnik, který mě za 2 měsíce obědového používání nestačil ničim nasrat.
(Vachi) Jedna z největších ochutnávek piva v Praze. Celkem kolem 250 lahvových piv a 6 čepovaných, co se často mění. V zásadě se odtud nedá odejít tak, aby Vám druhý den nebylo blbě, protože zkoušíte zkoušíte a najednou jste nalitý. Jídlo je drobátko dražší a neni uplně extra, ale k tolika pivum asi nejde nejíst. Doporučuju dát si na závěr prostě plzeň a zjistit, že je nejlepší :-)
(Chairle) Špendlík, který asi nebude z nejnavštěvovanějších, ale pokud do tohoto kousku Evropy zavítáte, pak rozhodně doporučuji podívat se pod jeho hrot. Restaurace, nebo přesněji bistro ve francouzském významu tohoto slova (nepředstavuje si pod tímhle pojmem podnik typu mastné huby s ovarem na stojáka) vlastněné tříhvězdičkovým michelinským kuchařem Emmanuelem Renautem, ve kterém se najíte za zaplatitelné ceny.
(Vašíci) Je večer 26.2.2015 a my vyrážíme na gastronomický zážitek do restaurace Na Konci. Do „sesterské“ restaurace již zmíněného podniku Na Kopci nevyrážíme poprvé, víme tedy, že je na co se těšit. Jako vždy nás vítá příjemný jednoduchý interiér s otevřenou kuchyní, kde máme možnost sledovat umění místních kuchařů a usměvavý a pohodový personál.
(Klo) Apartmány nedaleko Nassfeldu za rozumnou cenu. V sezoně se dostanete i na 150 EUR za pět osob, což je myslím v pořádku. Majitelem domku je paní z nassfeldského marketingu, takže když nic víc, dostanete perfektní informace o tom co, kdy, kde. :) Ale vážně. Příjemná dáma, na kterou bude myslím spoleh. V apartmánech jsem osobně zatím neměl tu čest pobýt, Ulriku Burgstaller ale z nám z mé cesty po Nassfeldu a plán je se do apartmánů podívat. Dám vědět až se to podaří. A když tu budete v zimě, určitě prověřte mimo sjezdovek v areálu i jezero Weissensee a tamní dokonalou záležitost jménem bruslení. Mimochodem, kdybyste se k Ulrice vypravovali, dejte vědět. Domluvit se dá leccos..
(Klo) Dosti vyhlášená věc o které jste možná už slyšeli. Já se do stráně nad smíchovské nádraží chystal několik let a výsledek: tak vám nevím. Pokud Na Kopec půjdete, rozhodně doporučuju pěšky, třeba z Výtoně. Přejdete železniční most (nevím proč, ale mám tuhle lávku rád), a pak přes ty mostky přes koleje, a pak.. no nahoru do hospody je schodů jak při Stopě Xapatanu, či jak se ta ďábelská soutěž jmenovala. Samotná restaurace zarazí tím, jak vypadá zvenku: oprýskaný barák, rozhodně nejhorší široko daleko těch vilek, kde se nachází. Uvnitř červený hadr za dveřmi evokující zakouřenou čtyřku, na stěnách fotky, co byste čekali spíš v žížkovském hudebním klubu, než ve vyhlášené gastro-záležitosti. A i obsluha je srovnatelná spíše s výčepem, než s podnikem, kde polévky atakují stovku a hlavní jídla minimálně trojnásobek. Takže otázka. Proč sem chodit? No protože tady setsakramensky dobře vaří. Vydal jsem se na vyhlášený tatarák, dal si ho a nelitoval. Dostanete ho již namíchaný, kdo čeká klasiku, bude asi poněkud zklamán, ale jídlo je to báječné. Kdyby ho ještě místo hranolek podávali s domácím toustem, neměl by chybu. Druhé jídlo byl pstruh s houbovým ragú a bramborami: i to bych si dal podruhé. Houby výrazně doplňovaly plováka, celkově to působilo […]
(Klo) Domovská záležitost šéfkuchaře Paula Daye ve které jsem zatím neměl tu čest, ale podle všeho by to mělo být hoodně dobré. Vyzkoušejte a napište.
(Klo) Zatím jsem něměl tu čest.. doporučil mně tohle místo před mnoha, mnoha lety Reth a kdo se dostanete jako první, nezapomeňte napsat recenzi.
(Chairle) Hospoda mého kamaráda Dana Barana, ve které se rozhodně nemusíte bát zastavit na pivo, oběd i večeři. Specialitou jsou zapékané brambory, které jsou super snad ve všech úpravách a je prakticky zbytečné si dávat něco jiného. Mně tu hodně chutná i boršč, ale nejsem schopen vám ho nějak moc popsat. Je takový dost rajský, smetany tak akorát, dost zeleniny. No prostě tak, jak ho mám rád. Na čepu má Dan nově (asi mimo jiné, já nic jiného už nechci) Albrechta z Frýdlantu a čepované je i nealko Radegast. Jo, abych nezapomněl: hospoda je kompletně nekuřácká!
(Smích) Pískám si takhle na Hluboký (rozuměj dělám rozhodčího na turnaji v Hluboké nad Vltavou) a díky jednoznačným zápasům jsme skončili poměrně brzo. Dokonce jsme si i odsportovali denní dávku (napadá mě, že sportovně kulturní vyžití na Hluboké bych mohl zmínit v dalším článku) a před námi se rýsovalo volné odpoledne. Není to náhoda, že právě na Hluboké se dali dohromady chytré hlavy a vymyslely výlet do Českého Krumlova.
Vzhledem k tomu, že jde o můj patrně vůbec nejoblíbenější bar v Česku, bylo by očekáváníhodné mít na Čenichu jeho recenzi jako jednu z prvních…ale lajdáctví tomu chtělo jinak. A tak jí ve spěchu dopisuju až ve chvíli, kdy další z čmuchalů brouzdá po Krumlově a neví kam zajít.
(janicka_tkanicka) Zrovna jste vystoupili na I.P.Pavlova a máte chuť na kávu. Obloukem se vyhněte nadnárodním řetězcům (a že jich tu je!). Zahněte radši na Lublaňskou a po schodečcích si sejděte do kavárny Pražírna. Tady vás čeká čerstvě pražená káva. Směsi se pravidelně obměňují a kdo nerad kupuje zajíce v pytli, může si do kavárny předem zavolat. Obsluha j ochotná a dobře připravená na všetečné dotazy. Co mají v Pražírně jinak dobrého? Domácí koktejly, s láskou pečené koláče a… a… no prostě všechno. Tahle kavárna je zkrátka tak akorát. Žádný text vás nepřesvědčí tak dobře, jako se můžete přesvědčit sami, takže šup šup.
(janicka_tkanicka) Až vás unaví bloumání po Národní galerii, můžete dát odpočinout znaveným nohám v kavárně a mléčném baru jménem Kumbál. Tohle místo, nebo spíš místečko, je jako dělané pro všechny, kteří ocení závětří v moři velkoměsta.Od babiččiny bublaniny až po polštáře na okně, všechno je tu domácí. S jedinou výjimkou a tou je kolumbijská káva. Kumbál je zkrátka adept na „tu vaši“ kavárnu. Že nemáte čas (nebo prostor) posedět? Nezoufejte, ochotná obsluha vám zabalí kafíčko s sebou. A až jednou ochutnáte koláče z Kumbálu, nedáte jinak, přibalíte je ke kafi.
(Mesi) Vynikající bar kousek od The Royal Mile s hodně druhy točených piv – nejlepší asi Guinness a za dobry peníze. Komu nebude vyhovovat rockový bar, tak jděte touto ulicí směrem na náměstí Grassmarket square ( západně ) ( 55.947503,-3.195864 ) a určitě si vyberete. Někde se jen zpívá, někde hraje žívá kapela a někde se už dohrálo, pač tam zasahují páni policisté. A kdo by nechtěl chodit pěšky může se svést mezi bary rikšou. Nejednou jsme viděli, že pan ‚rikšák‘ utáhl i 5 ožralých Němců. Pivu a Skotské zdar
Drinky úplně jinak a výborně! Zapadlý podnik v centru Prahy, kde si neobjednáváte podle složení nebo názvu pití. Obsluze prostě řeknete na co máte chuť, a to stylem chci něco sladkého, kyselého, hořkého a podobně a pak…se necháte překvapit. Pokud Vám první drink nesedí, tak řeknete, co chcete jinak a znova se necháte překvapit.